Vi har dragit igång höstterminen med buller och bång! Det är så fantastiskt roligt att efter en lång sommar, äntligen få träffa alla gamla och nya elever! Att Ni alla även verkar uppskatta vår helt nyrenoverade dansskola, gör allting ännu mera roligt.

Vi växer återigen i elevantal och med två salar som är igång nästan hela tiden med olika kurser, känner vi att vi måste få förtydliga några saker som gäller hos oss angående byte av kurs. Det har varit många frågor från flera av Er och ganska rörigt kring detta denna termin.

Vi tillåter INTE att elever och föräldrar själva bestämmer vilken grupp som passar eleven bäst. Har man aldrig dansat hos oss förut så vill vi att man börjar i nybörjargrupp. Har man dansat på andra ställen innan vill vi gärna få en möjlighet att först bedömma kunskapsnivån innan vi placerar eleven i den grupp vi tycker passar bäst. Vi försöker att alltid se till elevens, men även gruppens bästa.

Att man har andra fritidsaktiviteter som krockar med dansen är INTE ett skäl till att man automatiskt har rätt att byta grupp. Finns det ingen annan grupp som passar i kunskapsnivå och/eller åldersnivå, får eleven helt enkelt göra ett val. Vi har full förståelse för besvikelsen som kan komma av detta (vi har själva barn vars fritidsintressen krockar ganska ofta), men hur gärna vi än skulle vilja kan vi inte anpassa hela vår kursverksamhet för att tillmötesgå allas olika intressen.

Vi tillåter inte heller byte till en grupp som vi anser vara full. Det finns en gräns för hur många elever vi kan ha i en grupp och när den är passerad blir undervisningen lidande vilket inte heller är en bra lösning.

Vårt mål är att alltid hålla högsta kvalité på vår undervisning och att alltid visa respekt för våra elever, gamla som nya. Det målet når vi bäst genom att Ni litar på vår kunskap och erfarenhet inom dansundervisning.

Med detta sagt så hoppas vi att denna termin ska bli den allra bästa hos oss på Karlskoga DansCenter! Så vad gör vi? Nu tutar och kör vi!

// Anna & Sandra