Vi hojtar till lite här och gör ett statement!

Att vara barn eller tonåring idag är ganska tufft. Det råder ett hårt klimat på alla olika sociala medier och vi matas hela tiden med bilder på helt sjuka kroppsideal. Kroppar som inte ens finns på riktigt, utan som har skapats i en dator nånstans i hopp om att tjäna mycket pengar.

Att dissa varandra helt öppet på grund av utseende har tyvärr blivit en del av vardagen för våra unga.

Hos oss dansar nästan 300 elever. Vi träffar dem alla minst en gång i veckan. De är små, stora, unga, lite äldre, långa, korta, smala, tjocka, mörka, ljusa och allt där emellan. Precis som det ska vara!

Vi kommer fortsätta tjata oss blåa om att alla är lika värda! Oavsett hur man ser ut. Oavsett kroppsvikt, smink eller kläder. Istället för att lägga fokus vid hur kroppen ser ut, tänk på allt fantastiskt Du kan göra med Din kropp! Du kan gå, springa, snurra, hoppa och framför allt dansa! Det är det som är viktigt och som faktiskt betyder något. Inte vad Du har för färg på tightsen eller vad det är för storlek på dem.

Som ett företag som till största delen riktar sig till barn och ungdomar, anser vi att vi har ett ansvar här. Att det är vår uppgift att prata med våra unga om det här. För våra unga är det absolut viktigaste vi har!

Inom kort kommer Karlskoga DansCenter starta ett samarbete med BRIS och bli en av deras sponsorer. Det är det minsta vi kan göra som en dansskola full av fantastiska små och stora dansare.

Om Du som förälder eller dansare har tips och idéer om hur vi skulle kunna stärka våra barn och ungdomars självförtroende ännu mer, dela med Dig till oss!

Anna & Sandra
Karlskoga DansCenter